Colorado kever

De Colorado kever is weer op de moestuin gesignaleerd.

In zomer vreet de coloradokever aan je aardappelloof. Als je er niets tegen doet kunnen ze je hele aardappeloogst vernielen. De coloradokever is goed herkenbaar aan de tien zwarte strepen op zijn gele dekschilden. (Hier zie je een voorbeeld). Gedurende een drietal weken leggen ze tot in juni hun eitjes af op de onderkant van de bladeren van de aardappelplant.

Het bestrijden van de Colorado kever kan door het afvangen van de kevers en ze vernietigen. De eitjes onder de bladeren van de aardappelplant kun je het beste gewoon plat drukken. Voordeel hiervan is dat de resten van de eitjes natuurlijke vijanden aantrekt.

Eén van de natuurlijke vijanden is de larve van lieveheersbeestjes (hier zie je een voorbeeld), niet verwarren met de kever.

Het bestrijden met chemische middelen is niet toegestaan op de moestuin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *