100 JAAR B.A.T.

B.A.T.  100 JAAR !!!
Op 2 maart 2018 is het honderd jaar geleden, dat de vereniging de Bredase Amateur Tuinder werd opgericht.
Helaas is over de beginjaren weinig tot niets bekenden is uit die tijd nauwelijks documentatie beschikbaar. Zo weten we niet of er een of meerdere complexen waren en waar die gelegen waren. Zeker is, dat de vereniging een gestage groei heft doorgemaakt. Momenteel zijn er – over de stad verdeeld – 11 afdelingen/complexen met ca 650 leden, die met meer en minder success de meest uiteenloipende groenten en bloemen kweken.

EEUWFEEST
Dit eeuwfeest mag natuurlijk niet onopgemerkt blijven. Daarom vinden er dit jaar activiteiten voor leden plaats. Ook aan de inwoners van Breda zal e.e.a. niet ongemerkt voorbij gaan.

OPEN DAG MET FIETSTOCHT LANGS DE COMPLEXEN
Op 23 juni 2018 houden alle complexen een open dag, zodat de inwoners van Breda van nabij kunnen zien wat er allemaal gebeurt op de complexen die de rest van het jaar redelijk afgesloten zijn. De tuinders zullen u met gepaste trots laten zien en wellicht laten proeven wat zij zoal telen. Er is een FIETSTOCHT uitgezet, die u via de vele mooie stukjes Breda langs de 11 complexen voert. Klik op het plaatje beneden aan dit bericht om de fietstocht te downloaden!

BOOTTOCHT VOOR AFDELINGSBESTUREN
Op 19 mei 2018 wordt een boottocht door de Biesbosch georganiseerd voor de bestuursleden van de diverse afdelingen. Zo kan men elkaar een keer ontmoeten in een andere sfeer dan tijdens de ledenvergaderingen die twee maal per jaar plaatsvinden.

KWEEKWEDSTRIJD VOOR TUINDERS
Voor de tuinders komt er een wedstrijd voor het telen van zonnebloemen en pompoenen. De hoogste zonnebloem en de zonnebloem met de grootste doorsnede gaan in de prijzen vallen. Ook de kwekers van pompoenen kunnen zich schrap zetten. De pompoen met de grootste omvang en diemet demooiste vorm krijgen een plaatsje in de eregalerij.