Deze site

Een geheel nieuwe site voor onze vereniging.

Hackers doen hun werk ver van ons bed. Ze hacken sites van bedrijven en overheden die ertoe doen en gebruiken die sites voor hun criminele intenties. Je zou niet verwachten dat ze de BAT-site hacken voor dat doel, maar niets is minder waar. Voor zover we hebben kunnen achterhalen gebeurde dat al jaren geleden. Je merkt er niets van totdat er vreemde dingen gebeurden op onze site waar we geen enkele verklaring voor konden vinden. Om een lang verhaal kort te maken hebben we een onderzoek laten doen naar die problemen en uit dat onderzoek kwam aan het licht dat onze site al jaren gehackt was en dat we daardoor steeds grotere problemen zouden gaan ondervinden met het functioneren van onze site. Om die reden besloten we de oude site te sluiten en een geheel nieuwe site op te zetten.

Wat is er veranderd?

Om te beginnen zijn we overgestapt van Joomla naar WordPress. WordPress is beduidend gebruiksvriendelijker dan Joomla. Dat was een wens die al bestond en die wens kwam ons nu goed van pas. Tijdens het opzetten van de nieuwe site kozen we ervoor om meteen ook orde in de chaos te scheppen door alle overtollige toeters en bellen weg te laten en te streven naar snel en makkelijk overzicht.

Om die reden hebben we een hoop zaken weggelaten, zoals de inlog module (die nooit gebruikt werd) en hebben we de indeling drastisch veranderd. Bovenaan de site vind je nu de belangrijkste informatie-pagina’s zoals die van de BAT, het bestuur, de geschiedenis, de complexen, het huishoudelijk reglement, en de tuinkalender. Dat zijn allen statische pagina’s die, indien nodig, geactualiseerd worden maar verder niet veranderen.

Links tref je alle categorieën aan, zoals de Tuinier en alle eerder verschenen digitale verenigingsbladen, films, wetenswaardigheden over het telen van aardappelen, groente en fruit, tuintips, etc. etc. Alle gepubliceerde artikelen uit de blogrol kun je nu makkelijk terugvinden in het rijtje ‘categorieën’.

site pag.
Klik op deze afbeelding voor een vergroting

Maar je kunt vanaf nu ook direct op artikelen reageren door het veld onder het kopje ‘Reactie plaatsen’ in te vullen en vervolgens op de knop ‘REACTIE PLAATSEN’ te klikken die onder elk artikel staat. Je moet je één keer registreren om een reactie te kunnen plaatsen. Daarna gaat het automatisch en kun je vrij op alle artikelen reageren. Hiermee wordt onze site meteen actief toegankelijk voor commentaar van de leden en kunnen we eindeloos met elkaar communiceren op onze eigen site.

Naast de ordening hebben we er ook voor gekozen om onze site echt ‘onze site’ te maken door af te zien van het gebruik van zogenaamde stock foto’s. We werken nu alleen nog met foto’s die door ons zelf zijn gemaakt over onze eigen tuinen. Dat geeft de site een nog persoonlijker tintje. Dus als je een leuke foto, of een filmpje, hebt gemaakt op de tuin dan kun je die naar de site-beheerder sturen (www.etc.). Die zorgt ervoor dat je foto, film en/of tekst direct geplaatst wordt zodat iedereen van jou plezier kan meegenieten.

Het is voor hackers nu iets moeilijker, maar niet onmogelijk, om onze site te hacken. We hopen er maar op dat dat niet meer gebeurd.