Open dag

G0015341
Oud BAT-voorzitter Willy Willemsen

 

Zonovergoten was het niet, deze vroege zomerdag van 2015, maar zonnig was de stemming beslist. De open dag op complex Wisselaar was erg gezellig en inspirerend.

G0025348
Om een idee te geven wat hier zoal groeit en bloeit.

 

Bij binnenkomst zie je al meteen een tafel vol tuinproducten, stoelen en tafels vol hapjes en drankjes en heel veel pratende leden van andere complexen die deze dag aangrepen om elkaar eens te ontmoeten. Zo ook onze oud voorzitter Willy Willemsen en het voltallige hoofdbestuur van onze vereniging.

DSC_0012
Het huidige BAT bestuur. Pierre Engelen staat er niet op maar kwam er wat later bijstaan.

 

De kersen worden rood en de asperges gaan dood, maar er valt nog veel oogst te zien en te proeven. Dat is voor collega tuinders bepaald geen nieuws maar voor de buurtbewoners wel. Een aardige mevrouw van een paar huizen verderop vraagt zich hardop af hoe het kan dat je zo veel groente kan telen op zo’n tuintje. Het assortiment komt aardig overeen met dat van Albert Heijn en dat verbaasd haar. Mij verbaast het dat er nog mensen rondlopen die dit niet weten, maar ik behoor ook tot een trotse vereniging van Bredase volkstuinders die nauwelijks oog heeft voor het groente aanbod van de supermarkt.

DSC_0010
Feest rondom het prachtig verbouwde tuinhuis.

 

Ik kom heel wat bekenden tegen en loop mee om te kijken naar de prachtige kas van Hugo Linskens, die straks de BAT-site van me gaat overnemen, waar hij een pracht van een bevloeiingssysteem heeft staan voor zijn verschillende soorten pepers. Het is een nieuw systeem, speciaal voor in de kas, wat ik nog niet eerder gezien heb en ik zie ook hoe goed het werkt.

En ik bekijk de wonderbaarlijk mooie tuin van Toon, die een heel mooie combinatie heeft gemaakt van een siertuin en een moestuin. Het is een grote tuin met veel verrassende plekjes en zelfs een grasveldje met glijbaan voor de kleinkinderen onder de fruitbomen.

DSC_0004
De tuin van Toon. Althans een derde deel daarvan.

 

En ik zie overal collega tuinders staan praten op de tuinen over alles wat met tuinieren te maken heeft. Je zou denken dat je ooit wel eens uitgepraat raakt over plantjes en bloemetjes maar niets is minder waar. Dat is nou het leuke van bij elkaar op visite gaan. En daar is zo’n dag ook voor bedoeld.

DSC_0008
Bij elkaar op de tuin kijken en zien hoe een ander het doet.

 

Eigenlijk zouden alle complexen dit soort dagen moeten organiseren. Verspreid over het jaar, zodat we makkelijk bij elkaar langs kunnen komen om te kijken hoe het er op een ander complex aan toe gaat. Dit is beslist een idee voor de toekomst, maar nu was het vooral genieten bij de tuinders van Wisselaar. Hopelijk volgend jaar weer een open dag.

Een gedachte over “Open dag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *