Dick Bosma 90 jaar jong

20150411_110736

Dick Bosma (Kievitsloop) 90 jaar

Dick startte al in 1960 (hij werkte bij de DAF) met zijn 1e volkstuin in Eindhoven. Het was een dahlia tuin, blijkbaar een favoriete bloem. Zijn vader, een boerenzoon, had ook altijd een tuin gehad.
In 1995 is hij naar Breda (Westerhagen) verhuisd en kreeg een tuin op de Kievitsloop. Naast zijn tuinwerkzaamheden (ik heb verder nooit een dahlia bij hem gezien) was Dick altijd een actief lid. Hij is jaren penningmeester geweest, evenals materialenman. Vooral het slot in de poort en de pompen kregen ruim zijn aandacht. Ook regelde hij altijd een karretje met attributen voor het knippen van de heining op de werkochtenden.
Dick komt, als het maar even kan altijd op de fiets, recent nog op de ligfiets vanuit Westerhagen. Hij kan nog steeds minuten lang op zijn hurken zitten bij de plantjes. Hij zegt dat hij dat te danken heeft aan de yoga, waar hij nog steeds op de maandagavonden naar toe gaat.
Volgens zijn vrouw Rita wordt Dick 100 jaar, laten wij het hopen. Hij zal, indien mogelijk, ook blijven tuinieren. Met wat hulp hier en daar zou dat maar zo kunnen gebeuren.
Dick, van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!!

Frans van Vilsteren

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *