Lezing over vergeten groente

464
Gidsen van de Historische Groentehof uit Beesel komen op donderdag 27 november een lezing geven over Vergeten Groenten. Aanvang is om 19.30 uur in het Duurzaam leslokaal op het terrein van Boerderij Wolfslaar, Wolfslaardreef 95 Breda.
Aan bod komen vergeten groenten: oude rassen van bekende groenten en groenten waarvan we soms niet meer weten dat ze ooit gegeten zijn. Maar ook welke smaak en kleur de groenten in de afgelopen tientallen of misschien honderden jaren verloren heeft. Voorbeelden hiervan zijn de paarse aardappeltjes, gele bietjes, palmkool, maar ook snijbiet en Molssla. Anekdotes, geschiedenis en achtergronden illustreren het verhaal. Na afloop weet u alles van Heilige Boontjes, Warmoes, Brave Hendrik en Huttentut. In een kleine proeverij kunt u genieten van smaak en kleur van de groente.
De kosten van de lezing, inclusief kleine proeverij en koffie met koekje, bedragen € 5,00. Ook is er een boekentafel en zaden verkoop.

Met vriendelijke groet,

Harmtine de Lange
Adviseur Natuur- en Milieueducatie
Bezoekerscentrum Wolfslaar
informatie over natuur en milieu

Gemeente Breda
Directie Beheer
Postbus 90156
4800 RH BREDA
tel. 076 5294774

www.wolfslaarbreda.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *