Aardbeien uitplanten

DCIM102GOPRO
Op complex IJpelaar hebben we de luxe dat een medetuinder (Herman van Dam) voor ons aardbeienplanten heeft besteld bij kwekerij Van den Wijngaart en die voor ons heeft afgehaald.

 

DCIM102GOPRO
25 planten voor 5 Euro. Meteen uitgeplant op een nieuw aardbeienbed.
DCIM102GOPRO
Nieuwe aardbeienplanten kun je het beste in de maand Augustus uitplanten

De maand Augustus is de maand waarin je het beste nieuwe aardbeienplanten uit kunt gaan planten. De reden hiervoor is dat eind Juli de aardbeienplant is uitgebloeid. Dat is het moment waarop je de jonge planten uit kunt gaan zetten in een nieuw bed. Ze krijgen dan nog tot November de kans om wat uit te groeien waarna de sapstroom stopt en de plant als het ware in winterslaap gaat.
Professionele telers willen de planten nogal eens eind Juli uitplanten om een zo fors mogelijke plant te krijgen in het voorjaar. Elke week die de plant op het nieuwe bed kan groeien is meegenomen, maar in de regel dien je vóór 6 Augustus je planten in het nieuwe bed te zetten voor een optimale (laatste) groei. In alle andere gevallen krijg je een matige groei en een schrale, armoedige, oogst van kleine aardbeien.
Jonge planten kun je het beste bij een professionele teler halen. Niet alleen voor de prijs maar ook omdat deze teelt bedoeld is voor de (semi) professionele teler. Op ons tuincomplex (IJpelaar) heeft een van mijn medetuinders al heel vroeg planten gehaald en kan ik dankbaar gebruik maken van dat gemak. Maar voor wie die luxe niet heeft is het aan te raden om nu naar de teler te gaan om planten aan te schaffen.

vermveld1
Kwekerij Van den Wijngaart in Ulvenhout

Je kunt hiervoor (o.a.) terecht bij Van den Wijngaart Strijbeekseweg 21 4851 SK Ulvenhout. tel. 076.5600628

Maar als er leden zijn met meer tips en adressen dan nodigen we je van harte uit om op dit artikel te reageren met de reactie knop bovenaan dit artikel.

Voor tips en trucs bij de teelt van aardbeien kun je hier terecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *