Nieuwe site

Site 008

Om tal van redenen hebben we sinds Juli 2014 een nieuwe site (lees alles hierover op ‘Deze Site‘). Het zal voor menigeen even wennen zijn maar je zal zien dat je straks, als alles weer gewend, en vertrouwd is, blij bent dat we deze stap gezet hebben. Het zal beter, sneller en overzichtelijker gaan werken dan de vorige site en we gaan nu meer met elkaar communiceren.

DCIM102GOPRO
Voorbereidingen voor een heerlijke maaltijd op de tuin

We gaan wat vaker bij elkaar op de tuin kijken wat we aan het doen zijn en elkaar inspireren om nog meer uit onze hobby/passie te halen dan we tot nu toe gedaan hebben. Zoals koken en eten op de tuin bijvoorbeeld.

eten 2
Vlierbloesem champagne

Lekker met elkaar genieten van je eigen gemaakte gerechten en brouwsels die je gemaakt hebt van je eigen tuinproducten. We hebben er al eens eerder over gepubliceerd maar nu kun je direct op dit bericht reageren, je vragen stellen en vertellen wat jij op je tuin aan het doen bent. Zo leer je van elkaar en maken we samen het leven op de tuin inspirerend en intensiever.

Je kunt ook commentaar leveren op  artikelen die op onze site verschenen zijn en nog gaan verschijnen. Met name de artikelen over tuinieren kunnen we met elkaar verbeteren en aanvullen. Onze site mag een bron worden voor elke tuinder. En als je zelf een stukje wil schrijven over, bijvoorbeeld, de teelt van een bepaald gewas of over een nog betere methode van bemesten, dan nodigen we je uit om dat vooral te gaan doen want zo krijgen we een bron van informatie die voor iedereen van waarde zal worden. Maar ook als je iets leuks op de tuin hebt meegemaakt  wat je graag met je medetuinders deelt kun je je richten tot de site-beheerder om je foto’s, films en tekst op de site te krijgen.

Een goed voorbeeld daarvan kwam van Cees van Hengstrum (Plaswijk). Hij trof een muis aan in zijn compostbak en maakte daar een prachtig filmpje van. Dit zijn erg leuke dingen om met elkaar te delen en je zal zien dat het je geen enkele moeite zal kosten om iets wat jij leuk vindt of beleefd hebt op de site te krijgen.

Een ander voorbeeld kwam van mijn voormalige medetuinders van Overkroeten (ik heb afscheid moeten nemen om dichter bij huis verder te gaan tuinieren). Eten op de tuin.

Saté grillen op een heel simpele maar doeltreffende gril
Saté grillen op een heel simpele maar doeltreffende gril
10473955_717981764932706_1408281708_o
De raket stoof. Hij brandt op kleine houtjes en alles wat je hierop kookt is bijzonder snel gaar.

De foto’s die je hier ziet zijn even geleden gemaakt op complex Overkroeten. We hadden de raket stoof (Rocket stove) weer in stelling gebracht en van te voren het een en ander thuis klaar gemaakt, zoals rijst (wil niet groeien op onze tuinen) en vlees. De rest kwam van onze eigen tuinen. Een spitskooltje, wat peentjes, ui, knoflook, prei, een paar vroege pepertjes en natuurlijk eigengemaakte vlierbloesem champagne.

Dan ben je zo een hele avond zoet op de tuin. Er wordt niet gewerkt maar vooral genoten, gegeten en heel wat afgekletst. De tijd vliegt en voor je het weet begint het al weer donker te worden. Dan heeft ineens iedereen haast want alles moet nog opgeruimd en afgewassen worden. Er wordt water gekookt op de raket stoof en met vele handen is alles zo weer schoon en opgeruimd. Dan drinken we nog één glaasje ter afscheid en realiseren we ons dat niemand meer zin heeft om op vakantie te gaan als je zo dicht bij huis zo intens kan genieten van je eigen omgeving. De tuin is meer dan alleen maar een plek om je groente te telen en wat te genieten van wat er om je heen groeit en bloeit. We praten nog even na over de nieuwe site en hoe we die zo toegankelijk mogelijk kunnen maken. Vooral voor nieuwe leden die niet of nauwelijks ervaring hebben met tuinieren en niet weten hoe het er op zo’n tuincomplex aan toe gaat. Ik ga ervoor. Ik weet hoeveel werk het is om een site helemaal opnieuw op te zetten maar met zo’n avondje genieten op de tuin weet ik waar ik het voor doe en hoop ik er maar op dat ik iets op het Net weet te zetten waar iedereen plezier van zal hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *