Aardbeienboek

A1

Eindelijk is het dan zover. Het lang verwachte ‘Aardbeienboek’ van Jan Robben is uit. Ik ontving een exemplaar per post met een leuke persoonlijke boodschap van Jan. Het is werkelijk een prachtig boek geworden en het overstijgt alle verwachtingen ruimschoots. Dit is niet zomaar een boek over aardbeien, beschouw het maar als de aardbeien bijbel.

A4

A3

A2

Ik zou er een lyrisch artikel over willen schrijven, maar ik weet niet of dat allemaal op onze BAT-site past. Daarom verwijs ik iedereen die meer over dit boek wil weten naar de speciale facebook pagina hiervoor. Wat ik nog wel kan schrijven is dat dit boek in geen enkele boekenkast van een zichzelf respecterende tuinder mag ontbreken.

Lezing fruitbomen en klein fruit

images_6

Fruitbomen en klein fruit in je achtertuin

Boerderij Wolfslaar heeft de fruitboogerd uit Gilze uitgenodigd om op 10 december een lezing te geven over fruitbomen en klein fruitin het Bezoekerscentrum.

Fruitbomen zijn echte genietbomen. In elk seizoen van het jaar zorgen fruitbomen voor verrassingen in uw tuin. Van de prachtige bloesem in het voorjaar tot de heerlijke vruchten tot ver in het najaar. De vruchten en de bomen zijn een genot voor alle zintuigen.

Deze avond maakt u kennis met de vele (oude) fruitsoorten en rassen die er zijn en de mogelijkheden om deze te gebruiken in uw eigen eetbare grote of  kleine stadstuin. Ook krijgt u te zien hoe u met de juiste snoei en goed onderhoud jarenlang heel veel plezier kunt beleven van fruitbomen.  Door het vormen en leiden van fruitbomen zijn er vele bijzondere toepassingen mogelijk waar u ook nog eens de vruchten van zult plukken.

Kortom een avond waarin wij u graag aan de hand van onze ervaringen en beeldmateriaal ‘meenemen’ in onze passie voor fruitbomen.
Deze kennis en informatie kunt u gebruiken om nog meer te (gaan) genieten van fruitbomen.

Heeft u vragen over uw fruitbomen? Stel ze gerust. Jan en Jos van de Fruitboogerd proberen u deze avond antwoord te geven.  De avond start met een inloop van 19.00 – 19.30 uur en eindigt uiterlijk 22.00 uur. De kosten bedragen € 5,00 incl. een kopje koffie met wat lekkers en een glas appelsap. Bent u geïnteresseerd meldt u zich dan aan want vol is vol. Per mail  wolfslaar@breda.nl of telefonisch 076 529 4459.

Ps. Jan en Jos nemen 5 laagstam fruitboompjes mee, die aan het einde van de avond verloot worden.

Lezing over vergeten groente

464
Gidsen van de Historische Groentehof uit Beesel komen op donderdag 27 november een lezing geven over Vergeten Groenten. Aanvang is om 19.30 uur in het Duurzaam leslokaal op het terrein van Boerderij Wolfslaar, Wolfslaardreef 95 Breda.
Aan bod komen vergeten groenten: oude rassen van bekende groenten en groenten waarvan we soms niet meer weten dat ze ooit gegeten zijn. Maar ook welke smaak en kleur de groenten in de afgelopen tientallen of misschien honderden jaren verloren heeft. Voorbeelden hiervan zijn de paarse aardappeltjes, gele bietjes, palmkool, maar ook snijbiet en Molssla. Anekdotes, geschiedenis en achtergronden illustreren het verhaal. Na afloop weet u alles van Heilige Boontjes, Warmoes, Brave Hendrik en Huttentut. In een kleine proeverij kunt u genieten van smaak en kleur van de groente.
De kosten van de lezing, inclusief kleine proeverij en koffie met koekje, bedragen € 5,00. Ook is er een boekentafel en zaden verkoop.

Met vriendelijke groet,

Harmtine de Lange
Adviseur Natuur- en Milieueducatie
Bezoekerscentrum Wolfslaar
informatie over natuur en milieu

Gemeente Breda
Directie Beheer
Postbus 90156
4800 RH BREDA
tel. 076 5294774

www.wolfslaarbreda.nl