Categoriearchief: Archief

Historische feiten van de vereniging.

In de krant

krant

Zalig zijn zij die een krant hebben. In dit geval BN/De Stem. Dan begin je je ochtend met een mooi verslag over de open dag van de tuinders van Wisselaar. Geen echt nieuws, voor ons, maar wel heel leuk om te lezen en te zien. Menig Bredanaar weet weer dat we als vereniging bestaan en wie nog nooit op een van onze tuinen is geweest weet nu wat er zich achter die hekken afspeelt, waar ze elke dag voorbij fietsen.

Zoldervondst

1920214_411692952312063_4933514669438960087_n

De regeerperiode van Willy Willemsen lijkt geruisloos ten einde te zijn gekomen maar niets is minder waar als je, tijdens het opruimen op zolder, ineens een stukje bewaard krantenknipsel tegenkomt van 13 Oktober 2000. Willy, 14 jaar jonger, op zijn tuin als voorzitter van de BAT. Zoals we hem kennen. We (René Vonk en ik) vonden het leuk genoeg om het op de site te zetten om de herinnering aan deze bijzonder ambitieuze voorzitter levend te houden.

Interview met Willy Willemsen

Vanaf 1995 tot en met 2013 bestuurde hij de BAT met ongeremde passie en overgave. In zijn regeerperiode veranderde de vereniging van een stille wroetende club op de achtergrond naar een bruisende vereniging in het Bredase. Van lege tuinen tot lange wachtlijsten. Het was niet makkelijk om het hele verhaal in 10 minuten film te persen maar het geeft wel een indruk van een tijdperk tuinieren in Breda met Willy Willemsen aan het roer. Met elf tuincomplexen en meer dan 550 leden is de BAT een club van betekenis geworden.