Alle berichten van Hugo Linskens

Westerpark – twee nieuwe imkers

Begin deze maand zijn twee tuinierders van het BAT-complex Westerpark geslaagd voor hun diploma imker ofwel de Basiscursus bijen houden.
Na een cursus van een jaar, waarin zij vanaf mei ook ieder een eigen bijenvolk op de moestuin hebben staan, mochten zij 6 oktober hun diploma in ontvangst nemen op de BijenBoerderij te Strijbeek.
Wij feliciteren dan ook Angela en Michel met hun behaalde diploma!
 

Jubileum Wedstrijd POMPOEN en ZONNEBLOEM kweken


Op een aantal complexen zien we elk jaar weer tuinders die proberen elkaar de loef af te steken met het kweken van grote pompoenen en zonnebloemen.

In het kader van ons 100-jarig jubileum organiseren we een wedstrijd voor wie de grootste pompoen en de hoogste zonnebloem kweekt op hun moestuin.

Te winnen zijn waardebonnen van de Intratuin t.w.v. 100,-
50,- en 25,- euro. Uiteraard zullen de winnaars met foto een plaats krijgen op onze website.

OPEN DAG 100 JAAR B.A.T.

OPEN DAG
Zaterdag 23 juni 2018, van 10:00 – 16:00 h.

In het kader van het 100-jarig bestaan van onze vereniging nodigen wij u van harte uit om een kijkje te komen nemen op een of meerdere van onze gezellige volkstuincomplexen. Kinderen zijn uiteraard ook van harte welkom.

Dezelfde passie en bezigheid schept een band, of je nu jong bent of oud, man of vrouw. Onze leden zijn een vrolijke mix van mensen van verschillende afkomst en culturele achtergrond. Samen tuinieren is samen (laten) groeien.

Voor meer informatie zie onze speciale webpagina ‘100 JAAR B.A.T.’ die alle verdere details geeft van de geplande activiteiten en festiviteiten.

Dhr. P. Mackenbach met pensioen

Vanaf zaterdag 7 oktober 2017 kon onze tuinvriend Piet Mackenbach – van het complex Geeren Noord – gaan genieten van zijn pensioen. De middag ervoor hadden we met ons drieën (Wim, Rene en Riet)  honderden ballonnen opgeblazen (zie de foto’s). Door het slechte weer moesten de balonnen een nacht in het tuinhuis van Wim logeren. De volgende morgen om 08:00 uur zijn Rene en Wim begonnen om de ballonnen naar de tuin van Piet over te hevelen en de slingers op te hangen. Piet was door zijn vrouw naar zijn tuin gelokt onder het mom van tomaten halen, “want dan hoef ik niet naar de winkel want die ons zijn veel lekkerder”. Op het complex was Piet aangenaam verrast en vond het schitterend (zie zijn grote glimlach en de bijbehorende foto’s). De voorpret was leuk en toen we het gezicht van Piet zagen waren de blaren van het dichtknopen van de ballonnen, snel vergeten.  Nog vele plezierige tuinjaren met elkaar toegewenst.
Door: Riet Serier